Vanilla crème brûlée
dessertfavoritt som jeg gjerne serverer når jeg har gjester til bords. Og med denne oppskriften kan du imponere stort. I tillegg til at det er godt på smak, kan det meste gjøres klart på forhånd slik at det kreves minimalt med innsats før desserten står på bordet. I denne crème brûléen har jeg tilsatt vanilje som gir en fin friskhet, men den er kjempegod "naturell" også.
★★★★☆ ♡
∭Enkelt 60min🕑
Ingredienser
Crème brûlée
½ dl | Helmelk |
½ dl | Kremfløte |
1 ¼ ss | sukker |
¼ stk | vaniljestang eller ev. 1 ss vaniljesukker |
1 stk | eggeplomme |
Til gratinering
1 ½ ts | sukker |
Forslag til servering
¼ dl
|
TINE Kremfløte, pisket
|
2 ½ stk
|
bringebær
|
Slik gjør du det
Crème brûlée
1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs. Skill egg.
2. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede eggeplommer. Sil blandingen.
3. Sett ildfaste porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
4. Stek i ovnen på 150 °C, til desserten stivner, 30-40 minutter. Avkjøl.
5. Dryss på sukker og sett under grillelementet i ovnen til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Bruk en Crème Brûlée-brenner, om du har.
💡Tips: Pass på – det går raskere enn du tror!
Forslag til servering
Server gjerne med litt pisket krem og bringebær til.
💡Tips:
Desserten kan med fordel lages dagen før, men selve karamelliseringen av sukkeret bør skje like før servering.
kider:
https://www.tine.no/oppskrifter/desserter/puddinger-og-gele/cr%C3%A8me-br%C3%BBl%C3%A9e
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/1039655/vanilla-crme-brle
Kommentarer
Legg inn en kommentar